Зеленський заявив про «витискання війни» на російську територію

Читать на русском
Президент Володимир Зеленський заявив, що заслухав доповіді головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського, зокрема, щодо витискання війни на територію агресора.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський заявив, що Україна доводить, як дійсно вміє повертати справедливість. За його словами, саме це наразі роблять українські військові «відтискаючи війну» на територію країни-агресора.

Про це йдеться у відеозверненні українського лідера.

У мережі з'явилося відео військової колони росіян, знищеної у Курській областіЗ'явилося відео з наслідками нічного удару по російській військовій колоні у Рильському районі Курської області.

«Відзначу за цей тиждень усіх наших воїнів – бойові бригади, які дійсно результативно захищають нашу державу, знищують окупанта. Увесь фронт ми не залишаємо без уваги. Кожен напрямок, всі точки бойових зіткнень. Сумщина, Харківщина, всі напрямки на Донеччині, зокрема найбільш жорсткі – Покровський, Торецький, Краматорський, – і південь нашої держави. Всюди є за що подякувати українським воїнам», - наголосив Зеленський.

Президент повідомив, що за сьогодні головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський вже кілька разів доповідав йому про ситуацію на фронті та, як уточнив Зеленський, «наших дій і витисканню війни на територію агресора».

При цьому, він подякував всім військовослужбовцям, які допомагають в цьому.

«Україна доводить, що дійсно вміє повертати справедливість та гарантує саме такий тиск, який потрібен, - тиск на агресора. І дуже очікуємо рішень щодо далекобійності – і від Сполучених Штатів, і від Великої Британії, і від Франції – сильних рішень очікуємо, які наблизять справедливий мир», - наголосив глава держави.

Нагадаємо, за попередніми даними, напредодні воїни Сил оборони України взяли під контроль місто Суджа у Курській області.

До слова, окупанти ввели режим контртерористичної операції на території Курської, Брянської та Бєлгородської областей рф через нібито загрозу з боку України.

Раніше ми повідомляли, що працівників Курської АЕС готують до зупинки станції, якщо туди дійдуть українські військові. Вони думають, що ЗСУ хочуть обміняти її на Запорізьку АЕС.

Також відомо, що росіяни висловлювали припущення про те, що Україна хоче захопити Курську АЕС у Курчатові. На інфографіці «Слово і діло» вирішило зібрати основні факти про Курську атомну електростанцію.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: