Мінськ і Кремль мають розібратися між собою: у ЗСУ прокоментували ситуацію з дронами над Білоруссю

Читать на русском
Білорусь має розбиратися з росією щодо порушення повітряного простору безпілотниками, які залітають на територію країни.
Фото: Getty Images

Білорусь має розбиратися з росією щодо порушення повітряного простору безпілотниками, які залітають на територію країни.

Про це заявив представник оперативно-тактичного угруповання «Північ» Вадим Мисник в ефірі Радіо Свобода.

У Білорусі погрожують закрити посольство України в МінськуУ МЗС Білорусі після заяв самопроголошеного президента Лукашенка погрожують закрити посольство України в Мінську.

За його словами, саме російські ударні дрони останнім часом використовували маршрут через Білорусь.

«Вони там у себе можуть збивати щось у своєму повітрі, бо останні дні, тиждень тому, два тижні, фіксувалося неодноразово, коли саме російські ударні безпілотні літальні апарати такими маршрутами через Чернігівщину і далі на Білорусь заходили. Такі випадки були. Тому що і як у них там літає – вони мають розбиратися між собою із росією», – сказав Мисник.

Він додав, що загалом Сили оборони не фіксують зміни ситуації на кордоні, незважаючи на заяви військово-політичного керівництва Білорусі про перекидання техніки.

«Ми уважно стежимо не за словами, а за діями. Ми не робимо винятків, систему оборони ми будуємо одну: як з боку росії, так і з боку Білорусі. Вона створена, вона зміцнена, ми зважаємо на досвід попередніх подій», – додав представник ЗСУ.

Нагадаємо, Лукашенко заявив про нібито збиття 9 серпня силами ППО Білорусі кількох ударних дронів, які залетіли з боку України.

Вже 10 серпня він наказав посилити угруповання військ на Гомельському та Мозирському тактичних напрямках, що межують із Київською та Чернігівською областями. У ЦПД вважають, що Лукашенко, стягуючи війська та зброю до кордону з Україною, намагається допомогти росії у війні.

Водночас, «Білоруський Гаюн» заявив, що у п'ятницю, 9 серпня, під час вильоту авіації Повітряних сил Білорусі, жодних українських дронів виявлено не було, незважаючи на заяви Лукашенка.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: