СБУ затримала підпільного представника партії Шарія та ще двох агітаторів

Читать на русском
СБУ викрила трьох прокремлівських агітаторів, які діяли у різних областях України. Їх затримали.
фото СБУ

Служба безпеки України повідомила про затримання трьох проросійських агітаторів, серед яких є підпільний представник забороненої партії Шарія.

Про це повідомили у пресслужбі СБУ.

Затримано юрисконсульта «Партії Шарія», який виявився російським агентомШпигун передавав росії цілі для повітряних ударів по Одесі, відстежував місця дислокації та переміщення українських підрозділів ППО.

Усі троє зловмисників публічно підтримували збройну агресію рф та закликали до захоплення всієї території України.

Зокрема, як повідомили у СБУ, «у Миколаївській області затримано керівника підпільного осередку партії Шарія».

«Зловмисник намагався налагодити підривну діяльність прокремлівської «філії» у прифронтових районах області. Для цього він залучив п'ятьох місцевих жителів, колишніх представників забороненої партії, та створив власний Телеграм-канал», – сказано у повідомленні.

Там фігуранти, за даними СБУ, розповсюджували фейки російської пропаганди, в яких відбілювали воєнні злочини росії та виправдовували захоплення частини території України.

Також адміністратор ворожого інтернет-ресурсу, як зазначили у спецслужбі, закликав ухилятися від мобілізації в Україні та підбурював до провокацій проти співробітників ТЦК.

Крім того, на Запоріжжі затримано місцевого жителя – представника російської партії ЛДПР, яка підтримує війну проти України.

Також у Тернопільській області викрили проросійську пропагандистку з Дніпра, яка приїхала до Тернопільської області та поширювала у Телеграм-каналах повідомлення ексглави забороненої партії «Держава» Дмитра Васильця.

Наразі затриманим повідомлено про підозру (відповідно до скоєних злочинів) за чч. 2, 3 ст. 436-2 ККУ (виправдання, визнання правомірної, заперечення збройної агресії рф проти України).

Злочинні дії голови підпільного осередку партії Шарія додатково кваліфіковані за двома статтями ККУ:

  • ч. 2 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);

  • ч. 1 ст. 114-2 (несанкціоноване поширення інформації про направлення, переміщення ЗСУ та інших утворених відповідно до законів України військових формувань, вчинене в умовах воєнного стану).

Зловмисникам загрожує до 8 років ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадаємо, ще у березні 2022 року в Україні було припинено діяльність ОПЗЖ, Партії Шарія та інших. Пізніше було затримано юрисконсульта «Партії Шарія», який виявився російським агентом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: