Україна отримала новий транш ЕС в межах програми Ukraine Facility

Читать на русском
Україна сьогодні отримала 4,2 млрд. євро від Європейського Союзу за програмою Ukraine Facility. Уряд спрямує ці кошти на соціальні програми.
Pixabay

Україна отримала транш у 4,2 млрд євро від Європейського Союзу в рамках програми Ukraine Facility, яка передбачає отримання 50 млрд євро протягом чотирьох років.

Про це заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у Telegram.

ЄС виділяє Україні перший транш прибутків від заморожених російських активівЄС виділив 1,5 млрд євро прибутків від заморожених активів рф на військові потреби та відбудову України.

«Уряд направить ці кошти на соціальні програми, гуманітарну сферу та інші важливі бюджетні програми. Військові видатки ми продовжуємо фінансувати виключно за рахунок власних ресурсів», – повідомив він.

Прем'єр додав, що з початку року ЄС надав Україні вже понад 12 млрд. євро бюджетної підтримки.

«Ми продовжуємо впроваджувати реформи, які є важливими для нашої стійкості, розвитку та майбутнього. Європейські партнери підтримують ці зусилля. До кінця року ми очікуємо отримати ще один транш допомоги», – додав прем'єр.

Як уточнили в Мінфіні, транш складається з пільгового фінансування – 2,7 млрд євро та гранту – 1,5 млрд євро.

Нагадаємо, у липні посли ЄС затвердили новий транш для України за програмою Ukraine Facility. Пізніше його схвалила рада ЄС.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: