У Києві стрімко зросла захворюваність на COVID-19

Читать на русском
У столиці зафіксовано стрімке зростання випадків коронавірусу. Починаючи з червня, з кожним місяцем було все більше хворих.
Фото Слово і діло

У Києві від початку літа і до середини серпня стрімко зростає захворюваність на коронавірус.

Про це повідомили у КМДА у середу, 14 серпня.

У МОЗ назвали особливості нового субваріанту коронавірусу FLiRTЗаступник голови МОЗ, головний державний санітарний лікар Ігор Кузін розповів, чим відрізняється субваріант коронавірусу Omicron - FLiRT.

За даними директора Департаменту охорони здоров'я КМДА Валентини Гінзбург, якщо у червні в Києві було 199 лабораторно підтверджених випадків коронавірусу, у липні – на початку серпня – 1 660, то за другий тиждень серпня вже захворіло 1 283 особи, з них 174 дитини.

«Відповідно зростає кількість госпіталізованих, серед яких вже з'являються хворі, які потребують ШВЛ», – йдеться у повідомленні.

Директор департаменту зазначає, що здебільшого хвороба протікає без суттєвих ускладнень.

«Утім і в цьому криються свої небезпеки. Хворий, який не надто потерпає від симптомів, «списує» їх на втому, звичайний нежить, навіть на алергічні реакції через цвітіння амброзії, наприклад. А тому продовжує жити соціально активним життям, працювати, а отже, розповсюджувати COVID», – попередила Гінзбург.

Нагадаємо, в МОЗ повідомляли, що в Україні в липні рівень захворюваності на коронавірус зріс у шість разів. Також у МОЗ назвали особливості нового субваріанту коронавірусу FLiRT, від якого вже підтверджено перші летальні випадки.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: