Україна посилюватиме дипломатичну присутність в азійському просторі – Зеленський

Читать на русском
Згідно зі словами Зеленського, Україна та Японія досягли справжнього стратегічного партнерства, і така модель відносин має стати взірцевою.
Офіс президента

Україна готова долучитися до глобальних безпекових процесів, як захисник міжнародного порядку і в цьому контексті буде посилювати дипломатичну присутність в азійському регіоні.

Про це президент Володимир Зеленський заявив під час наради керівників закордонних дипломатичних установ України.

«Увесь азійський простір і регіон Тихого океану зараз є одним із тих центрів подій, де вирішується, якими будуть наступні десятиліття. Україна має свій погляд на глобальний розвиток, і це повинен бути виключно мирний розвиток у межах системи світового порядку, заснованого на правилах. Україна готова долучитися до відповідних процесів як донор безпеки й захисник міжнародного порядку. Ми будемо посилювати нашу дипломатичну присутність в азійському просторі», - сказав він.

Згідно з його словами, Україна та Японія досягли справжнього стратегічного партнерства, і така модель відносин має стати взірцевою.

Стосовно Латинської Америки Зеленський відзначив дуже добрі результати в роботі з такими країнами, як Чилі та Аргентина, а також із державами Карибського басейну.

Водночас щодо африканського регіону президент зауважив, що саме там Україні «потрібні міцні партнерства з тими, хто поважає міжнародне право».

Нагадаємо, Японія виділить Україні кредит у розмірі 3,3 млрд доларів за рахунок доходів від заморожених активів росії.

При цьому, нещодавно Україна та Японія обговорили подальшу співпрацю у сфері безпеки.

Також в Офісі президента розкрили деталі візиту прем'єра Індії до Києва.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: