ВАКС призначив до розгляду справу судді Верховного суду Князєва

Читать на русском
Антикорупційний суд завершив підготовчі дії перед розглядом справи за обвинуваченням колишнього очільника Верховного суду.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив до розгляду по суті справу за обвинуваченням судді Верховного суду Всеволода Князєва в одержанні 1,8 млн доларів неправомірної вигоди.

Таке рішення 20 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити у відкритому судовому засіданні судовий розгляд на підставі обвинувального акту у кримінальному провадженні за обвинуваченням Князєва Всеволода Сергійовича у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України на 08:10 28 серпня 2024 року», – оголосив рішення головуючий суддя Сергій Мойсак.

Як відомо, Князєв вийшов з-під варти після внесення понад 18 млн грн застави. На нього поклали наступні обов'язки: прибувати за кожною вимогою; не відлучатися за межі України без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування засудженим Олегом Горецьким та підозрюваним Костянтином Жевагом, а також свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет. Пізніше з нього зняли браслет.

Нагадаємо, ВАКС розпочав розгляд справи судді Верховного суду Всеволода Князєва. За версією обвинувачення, Князєв одержав 1,8 млн доларів неправомірної вигоди через посередника-адвоката Олега Горецького. Саму ж неправомірну вигоду надав український олігарх Костянтин Жеваго за ухвалення Верховним судом рішення на його користь щодо купівлі ним 40,19% акцій Полтавського гірничо-збагачувального комбінату.

У 2022 році апеляційний суд скасував рішення першої інстанції та визнав недійсним договір купівлі-продажу цінних паперів. Аби не допустити втрату акцій, на початку березня 2023 року Жеваго вступив у змову з адвокатом Горецьким, який мав зв'язки з суддями Верховного суду.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: