Україна випередила росію у розвитку сфери РЕБ та безпілотників – ЗМІ

Читать на русском
ЗСУ використовують більше ударних дронів, ніж окупаційні війська. Російські безпілотники мають менший вплив на полі бою, оскільки Україна взяла на озброєння нові технології і тактику.
mezha.media

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну, росія втратила своє лідерство у галузі військових безпілотників та технологій радіоелектронної боротьби. Зокрема, в тих галузях, що застосовувалися на тактичному рівні.

Про це повідомляє Forbes.

Армія дронів: як зростають масштаби виробництва та постачанняУкраїна нарощує масштаби виробництва дронів усіх типів для ЗСУ. Докладніше – на інфографіці.

Як зазначається, натомість світовим лідером у цих галузях стала Україна.

Згідно з матеріалом, російська і українська промислові бази змагаються за інновації, розробку і впровадження кращих технологій, які можуть надати їхнім військам перевагу на полі бою.

«Особливо це стосується безпілотників і систем радіоелектронної боротьби, оскільки обидві технологічні сфери швидко розвивалися протягом війни. Україна змогла випередити росію в процесах розвитку, що дозволило їй швидше розгорнути більш досконалі системи, досягнувши переваги в цих технічних сферах», - повідомляє видання.

Аналітики вказують, що нещодавні успіхи України в Курській області підкреслюють переваги Києва в зазначених технічних сферах.

«Коли українські війська просуваються в певний район, вони використовують системи радіоелектронної боротьби для виведення з ладу російських безпілотників. Потім вони розгортають рої своїх власних безпілотників для пошуку цілей і нанесення ударів по російських позиціях. За цими ударами слідують наземні війська, які перекидаються для забезпечення безпеки в цьому районі. Цей процес повторюється систематично, що дозволяє українцям здобувати стабільні перемоги. І російські війська, схоже, не мають відповіді на цю тактику», - пише Forbes.

Як відомо, дрони українського виробництва становлять 90% усіх безпілотників на фронті.

Нагадаємо, Україна в липні вперше запустила більше далекобійних дронів, ніж росія.

Докладніше про роль безпілотників у війні можна дізнатися з відео «Слово і діло».

Також ми розбиралися, як працює отримання контракту від держави на виробництво безпілотників.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: