У посольстві США допустили підвищений ризик ударів рф по Україні найближчими днями

Читать на русском
Посольство США попередило про підвищений ризик атак росіян по Україні перед Днем Незалежності.
колаж РБК-Україна

Росія може готувати удари по об'єктах в Україні найближчими днями перед святкуванням Дня Незалежності 24 серпня.

Про це повідомило посольство США в Україні з посиланням на інформацію від Державного департаменту Сполучених Штатів.

Росія з початку війни запустила по Україні понад 9600 ракет і 14 тисяч дронів: скільки цілей збилиЗ початку повномасштабного вторгнення армія рф випустила по території України 9627 ракет різних типів, розповів головком ЗСУ Сирський.

«Посольство США в Києві оцінює, що протягом наступних кількох днів і протягом вихідних зросте ризик як нічних, так і денних атак російських безпілотників і ракет по всій території України у зв'язку з Днем незалежності України 24 серпня», – йдеться у повідомленні.

У посольстві закликали українців стежити за оновленнями у місцевих ЗМІ, визначити місця укриття заздалегідь, за будь-якої повітряної тривози негайно піти у безпечне місце.

Зазначимо, що посольство США публікує таке повідомлення перед Днем незалежності України 24 серпня вже третій рік поспіль. Штати також і в 2023 і в 2022 році попереджали своїх громадян про небезпеку російського ракетного удару і просили бути обережними.

Нагадаємо, протягом останніх кількох днів окупанти атакують Україну дронами та ракетами.

Так, у ніч на 21 серпня сили ППО знищили одну керовану авіаційну ракету та 50 шахедів, ще 16 БПЛА впали під впливом РЕБ. Росіяни, зокрема, намагалися атакувати столицю, випустивши до 10 ударних дронів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: