САП скерувала до суду справу про понад 28 млн грн збитків структури НААН

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку закінчили досудове слідство стосовно чотирьох осіб зверненням до суду з обвинувальним актом.
фото: НАБУ і САП

Спеціалізована антикорупційна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб про заволодіння понад 28,5 млн грн збитків державного підприємства «Дослідне господарство «Ставидлянське» зі структури Національної академії аграрних наук.

Про це повідомляють прес-служби НАБУ і САП.

«23 серпня 2024 року прокурор САП за матеріалами досудового розслідування НАБУ направив до суду обвинувальний акт стосовно 4 учасників злочинної схеми, реалізація якої завдала ДП «ДГ «Ставидлянське» збитків на суму понад 28,5 млн грн», – інформує САП.

У НАБУ нагадали, що у справі фігурують: заступник директора Наукового інформаційно-аналітичного центру «Торговий дім НААН», ДГ «Ставидлянське»; директор ТОВ і приватний підприємець.

За інформацією «Слово і діло», йдеться про колишнього заступника директора ТД НААН Олександра Євдокимова, головбуха ДГ «Ставидлянське» Ольгу Гончарову, директорку ТОВ «Юніка трейд» Людмилу Кизилову та підприємця Олександра Головаченка.

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував Євдокимова.

Нагадаємо, НАБУ і САП також підозрюють Євдокимова в організації схеми заволодіння 28,5 млн грн держпідприємства «Дослідне господарство «Ставидлянське». У межах досудового розслідування встановлено, що службовці ДП «ДГ Ставидлянське» у 2021 році уклали договори на постачання пшениці та насіння соняшнику з наперед визначеним товариством, яке забезпечувало реалізацію сільськогосподарської продукції за заниженою вартістю.

У свою чергу заступник директора центру Євдокимов взяв на себе обов'язки пошуку підприємств-покупців сільськогосподарської продукції, які купляли б продукцію вже за ринковими цінами, відкриття відповідних банківських рахунків та подальшого обготівковування отриманих коштів, їх розподілу між співучасниками вчинення злочину. У підсумку реалізація цієї схеми завдала держпідприємству збитків на суму понад 28,5 млн грн.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: