Шмигаль висловився щодо зняття водіїв з рейсових автобусів представниками ТЦК

Читать на русском
Забирати водіїв автобусів з рейсів неприпустимо, Міноборони має вирішити це питання з ТЦК, заявив прем'єр.
фото Денис Шмигаль/Telegram

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що попросить Міноборони попрацювати з ТЦК та СП щодо ситуацій, коли водіїв рейсових автобусів представники ТЦК знімають з рейсів.

Про це він сказав під час години запитань до уряду у ВР у п'ятницю, 23 серпня, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Кабмін затвердив форми нових видів повісток до ТЦК – постановаЗгідно з постановою Кабміну, повістки можуть бути на бланку або формуватися за допомогою Єдиного державного реєстру призовників.

Зокрема, прем'єра попросили прокоментувати ситуацію, коли представники ТЦК на автостанціях забирають водіїв.

«Коли знімає ТЦК водіїв з автобусу, ну, теж неприпустима ситуація, коли просто їде рейсовий автобус і там водія забирають. Я попрошу Міноборони попрацювати з ТЦК, щоб такі речі не повторювалися», – сказав Шмигаль.

Як відомо, навесні Асоціація міжнародних автоперевізників (АсМАП) заявила, що до неї звертаються постраждалі компанії. Повідомлялося, що українські міжнародні перевізники скаржаться, що при поверненні до України з-за кордону співробітники ТЦК знімають водіїв прямо з рейсів та насильно забирають до центрів комплектування.

Нагадаємо, раніше Кабмін дозволив ТЦК вручати повістки у цілодобовому режимі. У Міноборони пояснили, чому ТЦК продовжує видавати повістки на вулицях.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: