Україна відновить експорт електроенергії до країн Європи – деталі

Читать на русском
Україна планує найближчими днями відновити експорт електроенергії до сусідніх країн. Це дозволить збалансувати енергосистему.
Фото: Depositphotos

Україна планує найближчими днями відновити експорт електроенергії до сусідніх країн.

Про це повідомила пресслужба Укренерго у Telegram.

У які країни та скільки електроенергії експортувала Україна під час великої війниЕкспорт електроенергії до Європи – до яких країн і скільки постачає Україна. Зараз експорт іде до трьох країн.

Вже в суботу, 24 серпня, буде проведено аукціон на доступ до міждержавних перетинів у напрямках Румунії, Угорщини та Молдови. Сам експорт мають намір поновити з 25 серпня.

Зазначається, що на даний момент у системі спостерігається профіцит потужності в денні години, коли активно працюють сонячні електростанції. Щоб уникнути аварій, система має працювати збалансовано. У зв'язку з цим Укренерго бачить два варіанти виходу із ситуації:

  • обмеження генерації українських сонячних електростанцій;
  • відновлення експорту електроенергії в денні години.

«З огляду на економічну недоцільність обмеження роботи СЕС, починаючи з 25 серпня, Україна планує відновити експорт електроенергії до сусідніх країн», – зазначили в Укренерго.

У компанії додали, що експорт відбуватиметься виключно у період профіциту – під час активної роботи сонячних електростанцій.

Нагадаємо, сьогодні після ремонту до енергомережі України було підключено атомний блок однієї з АЕС на 1000 МВт.

Раніше в Укренерго назвали суму, необхідну для побудови сталої енергосистеми.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: