Гарріс пообіцяла підтримувати Україну та НАТО у разі обрання президентом США

Читать на русском
Гарріс у своїй промові на з’їзді Демократичної парії США в Чикаго заявила, що в разі її перемоги на виборах твердо підтримуватиме Україну.
Фото: AP

Віце-президентка США Камала Гарріс, яка є кандидаткою на посаду президента, у своїй промові на з’їзді Демократичної парії пообіцяла, що у разі своєї перемоги на виборах президента продовжить надавати підтримку Україні та НАТО.

Про це повідомляє Associated Press.

Новий кандидат у президенти США від демократів: що потрібно знати про Камалу ГаррісНа інфографіці – що відомо про Камалу Гарріс, яка балотується у президенти США від Демократичної партії замість Джо Байдена.

Зазначається, що в останній день національного з'їзду Демократичної партії, після офіційної згоди балотуватися в президенти, Гарріс у своїй промові рішуче виступила на захист України та НАТО, розкритикувавши попередні коментарі кандидата від республіканців Дональда Трампа щодо війни в Україні.

«Як президент, я твердо стоятиму на боці України та наших союзників по НАТО», - заявила вона.

Гарріс наголошує, що кандидат від республіканців Дональд Трамп, «з іншого боку, пригрозив відмовитися від НАТО. Він заохочував путіна вдертися в країну, яка є нашим союзником. Сказав, що росія може, цитую, робити все, що їй заманеться».

Згідно з її словами, за п'ять днів до того, як рф напала на Україну, вона зустрічалася з президентом Володимиром Зеленським, «щоб попередити його про плани росії щодо вторгнення».

«Я допомагала мобілізувати понад 50 країн світу для захисту від путінської агресії, і як президент я твердо стоятиму на боці України й наших союзників з НАТО», – наголосила Гарріс.

Як відомо, віце-президентка США символічно прийняла номінацію на пост кандидата в президенти від Демократичної партії.

Нагадаємо, за даними нового опитування, рейтинг віцепрезидентки США Камали Гарріс серед дорослих американців продовжує зростати.

Тоді як кандидат у президенти США від республіканців Дональд Трамп може програти вибори через сутичку з губернатором одного з ключових штатів, Джорджії, Браяном Кемпом.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: