США офіційно звинуватили Іран у кібератаках на штаби Трампа, Байдена і Гарріс

Читать на русском
У розвідці США впевнені, що Іран несе відповідальність за злом і спроби злому комп’ютерів передвиборчих штабів кандидатів у президенти.
Ілюстративне фотоУкраїнська правда

Американські спецслужби впевнені, що Іран відповідальний за злом і спроби хакерських атак на комп'ютери передвиборчих штабів кандидатів у президенти США Дональда Трампа, Камали Гарріс та чинного президента Джо Байдена.

Про це повідомляє APNews.

Як відомо, раніше представники передвиборчих кампаній Трампа та експерти з кібербезпеки вже висловлювали підозри щодо участі Ірану в хакерських атаках. Згідно з матеріалом ЗМІ, це перший випадок, коли уряд США офіційно звинуватив Іран у скоєнні хакерських атак.

У спільній заяві ФБР та інших федеральних агентств повідомляється, що Іран «прагнув отримати доступ до осіб, які мали прямий доступ до президентської кампанії обох політичних партій».

«Ми спостерігали дедалі агресивнішу діяльність Ірану під час цього виборчого циклу, зокрема в операціях впливу, націлених на американську громадськість, і кіберопераціях, націлених на президентські кампанії», – йдеться в заяві.

Федеральні чиновники зазначають, що метою хакерських дій було не тільки посіяти розбрат, але й вплинути на результати виборів, які Іран вважає важливими для своїх національних інтересів.

Нагадаємо, Google виявив, що Трамп, Байден і Гарріс та люди, пов'язані з ними, стали жертвами іранської фішингової кампанії.

Перед цим президентська кампанія Дональда Трампа заявила про злам електронної пошти. Вони вважають, що до розповсюдження конфіденційних документів причетні хакери з Ірану.

А напередодні російські хакери намагалися зламати електронну пошту експосла США в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: