НАТО оголосило другий рівень небезпеки на аеродромі в Німеччині

Читать на русском
У Німеччині на аеродромі Гайленкірхен було оголошено другий найвищий рівень попередження «Чарлі». Це сталось через можливу терористичну загрозу.
Фото ілюстративне: NATO

У Німеччині на аеродромі Гайленкірхен було оголошено другий найвищий рівень попередження «Чарлі». Це сталося через тиждень після інцидентів безпеки на двох військових об’єктах НАТО та через можливу терористичну загрозу.

Про це пише FAZ.

НАТО оголосило другий найвищий рівень попередження «Чарлі» на своїй авіабазі в Гайленкірхені, земля Північний Рейн-Вестфалія. Весь персонал, який не був потрібен для роботи, був відправлений додому в якості запобіжного заходу. Підґрунтям стала інформація розвідки, яка вказувала на можливу загрозу.

На жаргоні НАТО рівень безпеки «Чарлі» означає, що стався інцидент або є докази того, що певна форма терористичної дії проти Альянсу дуже ймовірна.

«Це не викликає занепокоєння, а є виключно запобіжним заходом, щоб гарантувати, що ми можемо продовжувати наші критично важливі операції», — наголосив речник авіабази.

На авіабазі Гайленкірхен розташована система раннього попередження AWACS, що складається з 14 літаків Boeing 707. Ця система відіграє важливу роль у забезпеченні безпеки НАТО, здійснюючи повітряне та морське спостереження, а також виконуючи функції літаючого командного центру.

AWACS використовувалася в багатьох операціях, включаючи Балкани та Афганістан, а після початку війни в Україні була тимчасово передислокована до Румунії. Літаки мають значну дальність польоту та здатні виявляти інші літальні апарати на великій відстані.

Нагадаємо, нещодавно Литва розпочала будівництво військової бази, на якій розмістять до 4000 німецьких військових. Німеччина зобов'язалася розмістити війська в члені НАТО та Європейського Союзу, що межує з росією минулого року.

Також повідомлялось, командир регіонального командування «Гамбург», капітан морського флоту Міхаель Гісс вважає, що Німеччина має бути підготовлена до потенційного військового конфлікту через 5 років.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: