Столтенберг оголосив ім'я спецпредставника НАТО в Україні

Читать на русском
Керівництво НАТО призначило старшого представника Альянсу в Україні. Посаду отримав Патрік Тернер.
Фото: x.com/Strategic_Ark

Керівництво НАТО призначило старшого представника Альянсу в Україні. Посаду отримав Патрік Тернер.

Про це повідомив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, його цитує пресслужба організації.

Підсумки ювілейного саміту НАТО для України: яку військову допомогу обіцяли союзникиУкраїні на саміті НАТО обіцяли надати системи ППО, у тому числі Patrior, винищувачі F-16 та інше. Докладніше – на інфографіці.

Тернер розпочне виконання обов'язків у Києві у вересні цього року. Раніше він обіймав посади помічника генерального секретаря НАТО з операцій і помічника генерального секретаря з питань оборонної політики та планування, а також низку політичних посад у Британії.

«Патрік Тернер привнесе в цю роль роки лідерства та досвіду. Як відданий своїй справі державний службовець, має великий послужний список у досягненні результатів. Я впевнений, що він досягне успіху в цій важливій ролі, оскільки НАТО продовжує нарощувати свою підтримку України», – сказав Тернер.

Зазначається, що в якості старшого представника Тернер координуватиме зусилля НАТО у сфері підтримки України та надаватиме Альянсу оцінки та рекомендації щодо військової ситуації.

Нагадаємо, про призначення цивільного представника НАТО у Києві стало відомо під час саміту блоку у Вашингтоні. Крім того, ЄС та ще 21 держава на саміті НАТО підписали Український договір (Ukraine Compact), який координуватиме та прискорюватиме їхню допомогу Україні в сфері оборони.

У декларації саміту також зазначено, що країни НАТО обіцяли підтримувати Україну на її незворотному шляху до повної євроатлантичної інтеграції, включаючи членство в Альянсі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: