Ратифікація Римського статуту: Зеленський підписав закон

Читать на русском

Україна офіційно ратифікувала Римський статут Міжнародного карного суду. Президент підписав закон.
Getty Images

Президент України Володимир Зеленський 24 серпня підписав закон про ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду та поправок до нього.

Про це повідомляється на сайті парламенту.

«24.08.2024 – повернуто з підписом від президента України», – йдеться у графі про стан проходження документа.

В ОПУ повідомляли, що завдяки залученню України до МКС вдасться збільшити ефективність роботи МКС щодо України, притягати до відповідальності за злочини, скоєні російськими громадянами на території України.

Нагадаємо, Верховна Рада 21 серпня підтримала ратифікацію Римського статуту Міжнародного кримінального суду. За відповідний законопроєкт №0285 проголосував 281 народний депутат. Проти був лише один. Утрималися 22, не голосували 24. Однак, як уточнив перший заступник комітету з питань правоохоронної діяльності Верховної ради, нардеп Андрій Осадчук, «ратифікація Римського статуту набуде чинності лише після набрання чинності відповідними змінами до УКУ та КПК, які ще не почали обговорювати».

На сьогодні Римський статут ратифіковано 124 країнами. Останньою цього року приєдналася Вірменія.

Як відомо, саме Міжнародний кримінальний суд, започаткований Римським статутом, видав ордери на арешт диктатора володимира путіна та інших російських злочинців.

На нашій інфографіці – які країни-учасники Римського статуту готові заарештувати путіна, а які – ні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: