«Хворий дід не диктуватиме нам свої червоні лінії»: Зеленський записав звернення до Дня Незалежності

Читать на русском
Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у День незалежності, 24 серпня.
Getty Images

Президент України Володимир Зеленський записав емоційне відео біля кордону з росією, на Сумщині, в якому звернувся до українців з нагоди святкування Дня Незалежності.

Звернення Зеленського опубліковано на його сторінці в Telegram.

Як змінювалося ставлення українців до незалежностіСкільки українців підтримували незалежність нашої країни з 1991 року і під час великої війни з рф – на інфографіці.

На відео президент знаходиться на Сумщині, біля річки Псел за кілька кілометрів від кордону з росією.

«913 днів тому, у тому числі й через Сумську область, росія пішла на нас війною. Порушила не лише суверенні кордони, а й межі жорстокості та здорового глузду. Безмежно прагнучи одного: знищити нас. Проте сьогодні ми відзначаємо 33-й День незалежності України. А те, що ніс на нашу землю ворог, тепер повернулося до його дому», – заявив він.

Зеленський закликав не забувати, що в кожну точку росії, яка несе загрозу для нашої країни, рано чи пізно «прилетить відповідь».

«Той, хто хоче сіяти в Україні зло, пожинатиме його плоди на своїй території», – зазначив він.

«Ворог знатиме, що така відплата по-українськи. Гідна, симетрична, далекобійна. Знатиме, що в кожну точку росії, яка є джерелом небезпеки для життя нашої держави та наших людей, рано чи пізно прилетить українська відповідь», – сказав Зеленський у відеозверненні.

За його словами, російський президент путін ніколи не диктуватиме українцям свої червоні лінії.

«Вицвілі очі їхнього начальника сприймають весь світ сірою зоною. Та ми не дамо перетворити на сіру зону землі, де по праву має бути синьо-жовтий прапор. Не буде хворий дід з Червоної площі, який постійно погрожує всім червоною кнопкою, диктувати нам якісь свої червоні лінії. Як жити, яким шляхом іти і який вибір робити, будуть для себе визначати лише Україна й українці. Бо так працює незалежність», – заявив Зеленський.

Він нагадав, що світові медіа висвітлюють події в Курській області рф та всім показують, як росія ставиться до своїх громадян, як саме своїх «не бросает».

У своїй промові Зеленський також згадав, що «українське православ'я сьогодні робить крок до звільнення від московських чортів». А це – це духовна незалежність українського народу.

Нагадаємо, президент США Джо Байден підтвердив надання Україні нової військової допомоги до Дня незалежності. У Пентагоні розкрили, що увійде до нового пакету.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: