У містах Європи з нагоди Дня Незалежності пройшли мітинги – фото

Читать на русском

Сьогодні у День Незалежності України наші співвітчизники з різних країн світу разом із прихильниками нашої держави влаштовують символічні акції. У Європі пройшли багатотисячні мітинги. Відомо, що відповідні акції відбулися зокрема у Великій Британії, Польщі, Греції, Естонії та Португалії.

Про це повідомляє «Слово і діло», з посиланням на новинні Telegram-канали.

Як змінювалося ставлення українців до незалежностіСкільки українців підтримували незалежність нашої країни з 1991 року і під час великої війни з рф – на інфографіці.

Як відомо, численні мітинги, акції та заходи покликані привернути увагу до війни та зібрати допомогу для українських співвітчизників. 24 серпня українці з усього світу вийдуть на вулиці міст, щоб утворити живі ланцюги єдності.

Також у рамках цієї акції буде висловлено подяку державам, де проживають українці, за їхню підтримку. В рамках заходу планується використання стандартних плакатів.

У бельгійському Брюсселі святкування річниці Незалежності України відбулося у Parc du Cinquantenaire, де на пройшов концерт українських артистів та ярмарок народних ремісників. Також різноманітні заходи відбулися у містах Гент, Антверпен й Левен.

У Лондоні святкування Дня Незалежності відбулося біля пам‘ятника Володимиру Великому.

В грецькому місті Афіни з нагоди 33-ї річниці Незалежності українці зібралися на площі Синтагма. У неділю, 25 серпня, у храмі Пресвятої Трійці (Ахарнон, 246, Афіни) відбудуться Богослужіння та молитва за Україну.

В Естонії пройшла традиційна Хода вдячності «Слава Україні! Elagu Eesti!», учасники заходу пройшли вулицями Старого міста до площі Свободи, де відбувся невеликий мітинг і концерт молодих виконавців.

За інформацією ЗМІ, в ірландському Дубліні 24 серпня на мосту Хапенні було проведено святкове зібрання українців та друзів України.

При цьому, у португальському Лісабоні українців та друзів України запросили відзначити День Незалежності на Praça Marquês de Pombal. Мітингувльники вирушили мирною ходою з прапорами України.

Варто зазначити, що у Німеччині мітинги відбуваються щонайменше у двох містах країни, а у Польщі мітинги анонсовані одразу у 6 містах.

Як відомо, посольство України в Чорногорії разом з Українською асоціацією «Добра справа» запросили охочих на третій щорічний великий «Марш за Україну» у Подгориці.

Водночас, акція на честь Дня Незалежності України пройшла у грузинській столиці – Тбілісі.

Учасники ходи під супровід української музики з прапорами України дійшли до Парламенту Грузії. Традиційно на акції лунав Гімн нашої країни.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський звернувся до українців у День незалежності, 24 серпня.

Також президент Польщі Анджей Дуда у День незалежності України прибув до Києва та взяв участь у низці заходів.

Окрім цього, компанія Google презентувала щорічний дудл присвячений Дню Незалежності України у 2024 році.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: