ДБР порушило справу через незаконний виїзд нардепа Дмитрука з України

Читать на русском
Проти нардепа Дмитрука порушили кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону.
Слово і діло

ДБР порушило кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону позафракційним нардепом Артемом Дмитруком. Правоохоронці розслідуватимуть, як нардепу вдалось покинути Україну.

Про це пресслужба Державногое бюро розслідувань повідомляє у Telegram.

Як зазначається, працівники ДБР під процесуальним керівництвом Офісу генерального прокурора порушили кримінальне провадження за фактом незаконного перетину кордону чинним народним депутатом, якому сьогодні також було повідомлено про підозру у нападах на поліцейського та військового.

В Одесі вже працює слідчо-оперативна група ДБР, до якої залучені також працівники Центрального апарату Бюро.

Згідно з інформацією ДБР, наразі тривають невідкладні слідчі дії щодо зʼясування, яким чином депутат перетнув кордон та хто йому у цьому допомагав.

«Вже відбулися обшуки у цивільних осіб та працівників державної прикордонної служби, які, ймовірно, сприяли депутату в незаконному перетину кордону», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, сьогодні стало відомо, що позафракційний народний депутат Артем Дмитрук, який в Україні захищав інтереси церкви Московського патріархату, втік за кордон.

Згодом Офіс генпрокурора офіційно оголосив, що нардепу Артему Дмитруку повідомлено про підозру за звинуваченням у нападі на правоохоронця та військового.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: