НАБУ оголосило в розшук підозрюваного свідка у справі про землю на Київщині

Читать на русском
Антикорупційні органи правопорядку подали в розшук свідка у справі про заволодіння землею під Києвом.
фото: «Слово і діло»

Національне антикорупційне бюро оголосило в розшук Олену Самойлову, яку підозрюють у наданні суду свідомо неправдивих показань у справі щодо заволодіння 138 земельними ділянками Національної академії аграрних наук України у Гатному, що під Києвом.

Відповідна інформація міститься в розшукових обліках Міністерства внутрішніх справ, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 24 липня НАБУ і САП повідомили про підозру Олені Самойловій. Як стверджує слідство, вона під час допиту як свідок надала суду свідомо неправдиві показання у справі про заволодіння землею в Гатному.

За даними слідства, підозрювана власноруч заповнювала документи від імені інших осіб, що підтверджується висновками судово-почеркознавчих експертиз. Згодом, відповідаючи у суді як свідок на запитання прокурора, чи робила вона рукописні написи від імені інших осіб у відповідних документах, підозрювана повідомила, що не заповнювала ці документи.

Відтак, будучи належним чином поінформованою про кримінальну відповідальність, передбачену ст. 384 КК України, свідок надала суду свідомо неправдиві показання про відомі їй обставини, чим ввела суд в оману.

Датою зникнення Самойлової вважається 24 липня.

Як відомо, ВАКС продовжував арешт колишнього Гатненського сільського голови Київської області Броніслава Корицького, але зменшив йому заставу до 2,68 млн грн. Ці кошти внесли і підозрюваний вийшов з-під варти.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справи про заволодіння коштами на будівництві дитсадку під Києвом. Слідство встановило, що наприкінці 2017 року директор ТОВ «Альянс ДС» Протас та голова сільради Корицький вирішили заволодіти коштами бюджету місцевої громади. Корупційну схему реалізували під приводом будівництва дитячого садка, якого потребувала громада.

У лютому 2018 року сільська рада оголосила відкриті торги з будівництва дошкільного закладу на 280 місць, перемогу в яких здобуло наперед визначене ТОВ «Проектно-будівельний альянс». За умовами тендеру, ТОВ «Проектно-будівельний альянс» мало збудувати заклад та ввести його в експлуатацію до кінця 2018 року. Натомість, переможець торгів і посадовці сільради заволоділи понад 27,3 млн грн під час будівництва дитсадку, який і досі недобудований.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: