Росія сьогодні випустила по Україні понад 100 ракет і дронів – Зеленський

Читать на русском
Україна з партнерами має нарешті дійти спільного збиття російських ракет і дронів, заявив Зеленський.
фото Володимир Зеленський/Telegram

Президент України відреагував на ранкову масовану атаку російської армії. Він заявив, що авіація наших європейських сусідів могла б значно допомогти, якби працювала разом із нашими F-16 та українською ППО під час таких обстрілів.

Про це Зеленський сказав у своєму зверненні 26 серпня.

Росіяни сьогодні вдарили по Київській ГЕС, загрози прориву греблі немаєПід час сьогоднішньої атаки було завдано удару по Київській ГЕС у Вишгороді. Загрози прориву греблі немає.

«Це був один із найбільших ударів – комбінований. Більше сотні ракет різних типів та близько сотні шахедів. І, як і більшість попередніх російських ударів, - цей такий самий підлий, націлений на критичну, цивільну інфраструктуру», – сказав він.

За його словами, дуже важливо, щоб партнери України не припиняли постачання обіцяних систем ППО та ракет до них.

«А також ми нарешті маємо прийти до спільного збиття російських ракет і дронів… У різних наших регіонах України ми змогли б зробити значно більше для захисту життів, якби авіація наших європейських сусідів працювала разом із нашими F-16 та разом із нашим ППО Якщо така єдність очевидно ефективно спрацювала на Близькому Сході, це має працювати і в Європі», – заявив президент.

Зеленський зазначив, що всім уже давно зрозуміло, що «путін – це хвора істота», але він може робити лише те, що світ дозволяє йому робити.

«Не може бути в Україні обмежень у далекобійності, коли в терористів немає таких обмежень. Не може бути в захисників життя обмежень у зброї, коли Росія використовує і власну зброю всіх типів, і «шахеди», і балістику з Північної Кореї. Америка, Британія, Франція, інші партнери мають силу, щоб допомогти нам зупинити терор. Потрібні рішення», – резюмував Зеленський.

Не може бути в Україні обмежень у далекобійності, коли у терористів немає таких обмеженьОфіс Президента України

Нагадаємо, вночі та вранці 26 серпня росіяни завдали чергового масованого ракетного удару по Україні. Загалом під удар потрапили 15 областей. На Київщині, Одещині є постраждалі, на Харківщині, Дніпропетровщині, Житомирщині, Запоріжжі та Луцьку є загиблі.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: