Столтенберг скликає засідання Ради Україна-НАТО на прохання Києва

Читать на русском
Столтенберг скликає засідання Ради Україна-НАТО у зв'язку з недавніми ударами росії по українській енергетичній інфраструктурі.
Фото: defense.gov

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг скликає засідання Ради Україна-НАТО у зв'язку з недавніми ударами росії по українській енергетичній інфраструктурі.

Про це повідомляє агентство Reuters, посилаючись на заяву прессекретарки Альянсу Фару Дахлаллах.

Три найбільш масовані повітряні атаки на Україну: порівнянняПорівняння трьох масованих обстрілів України – 24 лютого 2022 року, 29 грудня 2023-го та сьогодні, 26 серпня.

Вона сказала, що засідання буде організовано на прохання Києва. Воно має відбутися у середу, 28 серпня.

«Засідання пройде після недавніх хвиль потужних російських ударів по українських громадян та інфраструктурі», – заявила Дахлаллах.

Відомо також, що у ньому візьме участь міністр оборони України Рустем Умєров. Український чиновник проінформує союзників про ситуацію на полі бою та пріоритетні потреби ЗСУ.

Нагадаємо, 26 серпня під час масштабної російської атаки ППО збила 102 російські ракети і 99 дронів із запущених 127 ракет і 109 БПЛА. Загинули семеро людей та 47 постраждали.

Сьогодні вночі росія знову завдала удару по Україні. Наша ППО знищила п'ять ракет та 60 «шахедів». Всього за ніч загинуло 4 людей та 16 було поранено.

Відомо також, що Рада безпеки ООН завтра проведе засідання у зв'язку з масованою атакою росії по Україні, скоєною напередодні.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: