Зеленський пояснив, для чого хоче створити «міністерство єдності»

Читать на русском
Україна хоче створити міністерство єдності для повернення своїх громадян із-за кордону, оскільки одному МЗС не вистачить ресурсів для цього.
Фото: timesofisrael.com

Україна має намір створити профільне «міністерство єдності» для повернення своїх громадян з-за кордону, оскільки одному МЗС не вистачить ресурсів для виконання цього завдання.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції 27 серпня.

Міністерство «української єдності» та усунення бюрократії в армії: топ обіцянок Зеленського за місяцьВолодимир Зеленський обіцяв рішення щодо усунення бюрократії в армії, підтримку військової медицини, розширення програм підтримки молоді.

За його словами, владі потрібно повернути додому понад 7,5 млн. українців. Це, а також виведення бізнесу та працівників із «тіні» має забезпечити економіку країни після війни.

«Я говорив про це, був міністр фінансів. Вони показали – 10,8 мільйонів пенсіонерів. Якщо ми не повернемо 7,5, якщо ми не виведемо з «тіні» всіх платників податків, ми маємо серйозний виклик і після війни. Тож нам треба повернути доросле населення України. Нам слід повернути наших дітей, студентів. Без примусу. Зробіть усі умови, щоб вони хотіли це зробити. З ними треба спілкуватися», – стверджує глава держави.

Він додав, що ще одним завданням нового міністерства буде пошук роботи для українців, які вирішать повернутися.

Крім того, «міністерство єдності» має протистояти російській агентурі, яка працює з українцями за кордоном.

Нагадаємо, нещодавно ЗМІ повідомляли, що Зеленський нібито намагався переконати західних лідерів допомогти з поверненням в Україну чоловіків призовного віку, але отримав відмову.

Раніше глава МЗС Ігор Клименко заявляв, що Україна веде консультації з Євросоюзом щодо повернення військовозобов'язаних чоловіків, які незаконно перетнули кордон.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: