Зеленський відповів, чи вплине затримання Дурова на роботу Telegram в Україні

Читать на русском
Затримання засновника Telegram Павла Дурова у Франції не вплине на функціонування цього месенджера в Україні, вважає Зеленський.
Фото: РБК-Україна

Затримання засновника Telegram Павла Дурова у Франції не впливає на функціонування цього месенджера в Україні.

Про це заявив президент Володимир Зеленський під час пресконференції 27 серпня.

Скільки користувачів у Telegram у світі та наскільки він популярний у порівнянні з іншими месенджерамиУ середньому користувач Telegram проводить у додатку 2 години 54 хвилини на місяць. Найбільшим ринком додатку є Індія. Більше – на інфографіці.

«Не знаю деталей цієї справи, скажу прямо. Мені здається, що ніхто не знає всіх деталей справи. Сьогодні це жодним чином не впливає на те, що Telegram працює в Україні», – сказав він.

Зеленський додав, що Україна працює у цьому питанні «як майбутня країна Європейського Союзу – завжди мають бути діалоги та узгодження серед країн ЄС».

Під час пресконференції він також висловився про можливе регулювання Telegram.

«Загалом я дуже обережно ставлюся до регулювання таких процесів, скажу вам відверто. Чи бачите, ГУР попросило це, потім інша розвідка щось ще, потім Служба безпеки – третє. Так, я думаю, правоохоронці потім підтягнуться, і можна все зарегулювати. Але я дуже обережно ставився б до таких кроків», – резюмував президент.

Нагадаємо, Павла Дурова було затримано в суботу, 24 серпня, у паризькому аеропорту Ле Бурже. ЗМІ повідомляли, що ордер на арешт було видано в рамках розслідування ймовірних злочинів, включаючи шахрайство, незаконний обіг наркотиків, організовану злочинність та інші.

У ЦПД вважають, що завдяки кейсу Дурова може обвалитися вся агентурна мережа рф у Європі.

Учора також стало відомо, що французькі правоохоронці підозрюють засновника месенджера Telegram Павла Дурова у скоєнні 12 злочинів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: