Iспанія передала Україні генератори для подолання наслідків атак рф

Читать на русском
Iспанія передала Україні сім електрогенераторів для подолання наслідків нещодавніх російських атак на паливно-енергетичний сектор країни.
Фото: Посольство України в Iспанії

Іспанія передала Україні сім електрогенераторів для подолання наслідків нещодавніх атак рф на критичну інфраструктуру.

Про це повідоляють на сторінці посольства України в Iспанії у Фейсбуці.

Масований ракетний удар по Україні: що відомо про наслідкиВнаслідок масованої атаки рф постраждали 15 областей. Пошкоджено енергетичну інфраструктуру, є загиблі та поранені.

Церемонія передачі чергового вантажу гуманітарної допомоги відбулась у середу, 28 серпня, за участі міністра закордонних справ, Європейського Союзу та співробітництва Іспанії Хосе Мануель Альбареса. Він також підтвердив непохитну підтримку України.

«Згадані три генератори потужністю 200 кВт та чотири генератори потужністю 220 кВт загальною вартістю 360 000 євро, допоможуть подолати гострий дефіцит електроенергії в Україні, спричинений нещодавніми російськими атаками на енергетичні об'єкти, та допоможуть підготувати українське населення до зими», – йдеться у повідомленні.

У свою чергу посол України в Іспанії Сергій Погорельцев подякував уряду Іспанії за незмінну солідарність з українським народом і всебічну підтримку нашої держави в умовах російської збройної агресії.

«Позавчора росія здійснила одну з найбільших комбінованих атак на енергетичні об'єкти України. Генератори, які Іспанія сьогодні передає Україні, допоможуть пом'якшити наслідки ворожих обстрілів та забезпечити стабільне електропостачання в наших регіонах», – зазначив посол.

Нагадаємо, у понеділок, 26 серпня, росія вночі та вранці атакувала наш паливно-енергетичний сектор, застосувавши ракети різних типів повітряного, наземного та морського базування. Всього ворог випустив 127 ракет і понад 100 ударних дронів.

Внаслідок атак в Україні застосували екстрені відключення світла. Також нещодавно повідомлялось, що Іспанія у вересні цього року передасть Україні нову військову допомогу, де буде додаткова батарея ЗРК Hawk.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: