Британія та Німеччина планують підписати оборонну угоду, спрямовану на допомогу Україні

Читать на русском
Уряди Британії та Німеччини мають намір розробити новий договір, в основі якого лежатиме оборонна угода щодо допомоги Україні.
Фото: Bloomberg

Уряди Британії та Німеччини мають намір розробити новий договір, в основі якого лежатиме оборонна угода щодо допомоги Україні.

Про це повідомив британський прем'єр-міністр Кір Стармер під час візиту до Берліна, його цитує The Guardian.

Підсумки ювілейного саміту НАТО для України: яку військову допомогу обіцяли союзникиУкраїні на саміті НАТО обіцяли надати системи ППО, у тому числі Patrior, винищувачі F-16 та інше. Докладніше – на інфографіці.

Політик підкреслив, що обидві країни й надалі «підтримуватимуть Україну так довго, як це буде потрібно».

«Як найбільші європейські донори військових зусиль України і як країни з найвищими витратами на оборону серед європейських країн у НАТО, ми надто добре знаємо, в якому боргу ми перед українським народом, який бореться не лише за себе, а й за народ та всіх людей по всій Європі», – сказав Стармер.

Він також заявив, що нова угода розширить «величезну оборонну співпрацю» між Великою Британією та Німеччиною, «щоб разом протистояти загрозам нестабільного світу».

«Це, звичайно, означає спільну рішучість відстоювати безпеку наших людей та всього європейського континенту — і це починається з нашої непохитної підтримки України», – додав британський прем'єр.

Нагадаємо, нещодавно президент Володимир Зеленський заявив у своєму відеозверненні, що раніше Британія демонструвала справжнє лідерство у питанні надання допомоги для ЗСУ, «але зараз, на жаль, ситуація сповільнилася». У Лондоні тоді відповіли, що Стармер та уряд залишаються «абсолютно рішучими» у своїй підтримці України.

Відомо також, що уряд Німеччини склав план постачання Україні озброєнь до кінця 2024 року. До списку входять, зокрема, танки, системи ППО та сотні бронемашин.

А нещодавно повідомлялося, що голова Міноборони Німеччини Борис Пісторіус запросив додаткове фінансування на військову підтримку України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: