Зеленський зателефонував канцлеру Німеччини Шольцу: про що говорили

Читать на русском
Зеленський у суботу провів розмову з канцлером Олафом Шольцом, вони обговорили, зокрема, військову та гуманітарну ситуацію в Україні.
Офіс президента

Президент Володимир Зеленський обговорив телефоном з кацлером Німеччини Олафом Шольцом продовження фінансування оборонної підтримки України та використання заморожених активів країни-агресора.

Про це український лідер повідомляє у Telegram.

«Подякував Німеччині за два з половиною роки лідерства. Для нас дуже важливо мати надійних друзів, які будуть з нами до досягнення справедливого й тривалого миру», - повідомив Зеленський.

Як зазначається, він розповів Шольцу про обстановку на лінії фронту та поточні потреби Сил оборони України, зокрема в бронетехніці й засобах ППО.

Сторони також скоординували співпрацю та подальші контакти в межах «Рамштайну».

«Принагідно обговорили продовження фінансування оборонної підтримки України та використання заморожених активів рф, а також співпрацю й подальші контакти в межах «Рамштайну», - додав керівник держави.

При цьому, під час розмови Зеленський висловив співчуття у звʼязку з трагедією в німецькому Золінгені під час фестивалю 23 серпня.

Водночас, німецький канцлер підтвердив постійну та непохитну солідарність з Україною перед обличчям триваючої російської агресії.

Нагадаємо, 26 липня Євросоюз виділив Україні 1,5 млрд євро доходу з активів росії. Ці гроші підуть на зброю для ЗСУ та відновлення України.

Раніше Шольц відповів, чи знала Німеччина про операцію ЗСУ у Курській області.

А нещодавно в Німеччині відреагували на можливе використання наданої ними зброї в Курській області росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: