Умєров підбив підсумки засідання Ради Україна-НАТО, яке скликали через масовану атаку рф

Читать на русском
У середу відбулося онлайн-засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони. Союзники обговорили недавню масовану атаку росії.
Фото: facebook.com/rustemumerov.ua

У середу, 28 серпня, відбулося онлайн-засідання Ради Україна-НАТО на рівні міністрів оборони. Союзники обговорили недавню масовану атаку росії.

Про підсумки засідання розповів міністр оборони України Рустем Умєров у Facebook.

Три найбільш масовані повітряні атаки на Україну: порівнянняПорівняння трьох масованих обстрілів України – 24 лютого 2022 року, 29 грудня 2023-го та сьогодні, 26 серпня.

Сторони, серед іншого, обговорили подальші плани щодо постачання систем ППО та ракет до них.

Крім того, Україна та західні країни продовжують консультації щодо створення щита протиповітряної оборони над західними регіонами нашої країни.

«Вдячний нашим союзникам за непохитну підтримку і обіцяну допомогу. Усе більше союзників підтримують зняття обмежень для використання далекобійної зброї для самооборони України в рамках міжнародного права», – заявив Умєров.

Нагадаємо, 26 серпня під час масштабної російської атаки ППО збила 102 російські ракети і 99 дронів із запущених 127 ракет і 109 БПЛА. Загинули семеро людей та 47 постраждали.

А вчора вночі росія знову завдала удару по Україні. Наша ППО знищила п'ять ракет та 60 «шахедів». Всього за ніч загинуло 4 людей та 16 було поранено.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: