ВАКС відпустив під заставу голову Антимонопольного комітету

Читать на русском
Антикорупційний суд відмовив у проханні детектива НАБУ про застосування запобіжного заходу до підозрюваного.
фото: uk.wikipedia.org

Вищий антикорупційний суд відпустив під 30 млн грн застави голову Антимонопольного комітету Павла Кириленка, якого НАБУ і САП підозрюють у незаконному збагаченні на 56,2 млн грн та недостовірному декларуванні.

Таке рішення 28 серпня ухвалив слідчий суддя ВАКС Володимир Воронько, повідомляє «Слово і діло».

Детектив НАБУ і прокурор САП просили заарештувати Кириленка з альтернативою 121,12 млн грн застави.

«У задоволенні клопотання відмовити. Застосувати до підозрюваного Павла Кириленка запобіжний захід у вигляді застави у розмірі 30,28 млн грн», – оголосив рішення суддя.

На Кириленка також поклали низку обов'язків: прибувати на першу вимогу; повідомляти про зміну місця проживання; не відлучатися з Києва без дозволу; утримуватися від спілкування зі свідками; здати на зберігання закордонні паспорти та носити електронний браслет.

Нагадаємо, НАБУ і САП повідомили про підозру голові АМКУ Павлу Кириленку. За версією слідства, у 2020–2023 роках вказана особа, обіймаючи посаду керівника Донецької обласної державної адміністрації, набула 21 об'єкт нерухомого майна та 1 люксовий автомобіль шляхом реєстрації права власності на родичів своєї дружини. Раніше НАБУ і САП розпочали розслідування цих фактів, які оприлюднили журналісти.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: