Удар по Київській ГЕС: оцінка наслідків ще триває, але загрози прориву греблі немає

Читать на русском
На Київській ГЕС триває розбір завалів після ракетного удару. Але точно відомо, що загрози прориву греблі та підтоплення територій немає.
Укргідроенерго

На Київській ГЕС у Вишгороді триває розбір завалів після ракетного удару. Хоча оцінка наслідків атаки ще триває, відомо, що загрози прориву греблі та підтоплення територій немає.

Про це в ефірі телемарафону розповів генеральний директор Укргідроенерго Ігор Сирота.

Три найбільш масовані повітряні атаки на Україну: порівнянняПорівняння трьох масованих обстрілів України – 24 лютого 2022 року, 29 грудня 2023-го та сьогодні, 26 серпня.

«На сьогоднішній день триває розбір завалів після ракетного удару. Ми ще не до кінця можемо оцінити всі технічні наслідки – що ми втратили і який термін буде потрібно для відновлення. Але я хотів би сказати, що на сьогоднішній день точно загрози підтоплення чи прориву дамби для Київської ГЕС немає», – повідомив Сирота.

Він зазначив, що під час атаки жоден працівник станції не постраждав. ГЕС працює у тому режимі, в якому вона зараз може.

Глава Укргідроенерго також констатував, що в Україні не залишилося жодної не пошкодженої ГЕС: з початку повномасштабної війни по них було завдано близько 130 ударів. Укргідроенерго втратило понад 40% генерації.

Нагадаємо, ракетного удару по Київській ГЕС було завдано 26 серпня. Відео із наслідками опублікували у соцмережах.

Атака того дня була однією з наймасовіших – 127 ракет та 109 дронів. За підрахунками ЗМІ, вона також стала для Кремля найдорожчою за весь час повномасштабного вторгнення.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: