Комітет Ради підтримав оновлену версію законопроєкту про підвищення податків: ключові зміни

Читать на русском
Комітет Ради підтримав оновлену версію урядового законопроєкту №11416-д, який передбачає підвищення податків.
Фото: Azola Legal Services

Комітет Верховної Ради з фінансів, податкової та митної політики підтримав оновлену версію урядового законопроєкту №11416-д, який передбачає підвищення податків.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Закордонні податківці отримають дані про рахунки українців: що варто знати біженцямНа українських біженців за кордоном чекає перевірка рахунків в Україні. Декому можуть скасувати виплати та призначити штраф. Детальніше – на інфографіці.

Внесення законопроєкту на голосування підтримали 17 парламентарів, тоді як двоє проголосували проти.

За словами Железняка, особливо спірною була норма про податок 50% на банківські послуги – проти виступали НБУ та Мінфін. У ході засідання депутати вирішили повернутись до цього пункту у другому читанні.

Водночас Комітет вирішив додати 1% для юросіб ФОП 3-ї групи. Крім того, нардепи залишили підвищення військового збору з 1,5% до 5%, авансові внески на АЗС, 1% для всіх форм ФОП 3-ї групи, 25% прибутку на фінустанови та помісячну звітність ПДФО.

«Я інтерпретую відповідь Мінфіну, що буде дуже важко звести бюджет з 30 млрд грн з 125 які запитував Мінфін. В наступному лише 127 з 340 млрд грн. Це теж велика проблема», – зазначив Железняк.

Нардеп вважає, що для збільшення доходів держава має:

  • переглянути витрати та скоротити їх;
  • Провести додаткову економію від реструктуризації – залучити 385 млрд. грн. (220 млрд. чистими) на внутрішньому ринку до кінця року.

Голосування за документ відбудеться вже наступного тижня.

Нагадаємо, законопроєкт про збільшення видатків держбюджету на 2024 рік, який передбачає підвищення податків, Кабмін схвалив у середині липня.

У Мінфіні тоді назвали запропонований пакет «найбільш м'яким варіантом».

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: