Монголія запевнила Кремль, що не заарештовуватиме путіна за ордером МКС – Bloomberg

Читать на русском
Монголія запевнила путіна, що не заарештує його за ордером Міжнародного кримінального суду під час візиту.
Reuters

Російський диктатор володимир путін перед візитом до Монголії отримав гарантії того, що його не буде заарештовано за ордером Міжнародного кримінального суду.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на два джерела, поінформовані про підготовку візиту.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

У Кремлі сьогодні також публічно заявили, що проблем під час візиту не буде. «Всі аспекти візиту ретельно підготовлені. Ми маємо чудовий діалог з нашими друзями з Монголії», – сказав прессекретар путіна Дмитро Пєсков.

Агентство нагадує, що росія має намір побудувати новий газопровід «Сила Сибіру 2» через Монголію до Китаю. Деякі експерти вважають, що путін їде до Монголії під гарантії безпеки Китаю.

Нагадаємо, візит путіна до Монголії заплановано на 3 вересня. Це буде його перша поїздка до країни-члена МКС після видачі ордера на арешт через викрадення українських дітей. Як країна, яка підписала Римський статут, Монголія повинна виконати ордер і заарештувати путіна, якщо він з'явиться на її території.

Раніше путін на такі поїздки не наважувався: зокрема, він пропустив минулорічний саміт у ПАР лідерів групи БРІКС.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: