У Раді розроблять новий законопроєкт щодо регулювання роботи Telegram

Читать на русском
У Верховній раді до кінця вересня зареєструють новий законопроєкт щодо регулювання роботи Telegram в Україні.
Фото PA

У Верховній раді до кінця вересня розроблять новий законопроєкт щодо регулювання роботи Telegram в Україні.

Таке рішення ухвалив комітет з гуманітарної та інформаційної політики.

Telegram однозначно є проблемою з точки зору нацбезпеки – БудановНачальник Головного управління розвідки Кирило Буданов оцінив вплив месенджера Telegram на соціально-політичну обстановку в Україні.

На засіданні Комітету було розглянуто законопроєкт №11115 щодо регулювання діяльності платформ загального доступу до інформації, через які поширюється масова інформація.

Законопроєкт, як розповів його автор Микола Княжицький, не передбачає блокування месенджера, санкцій для користувачів, деанонімізації каналів чи порушення кримінальних справ. Його суть можна звести до двох тез:

  • платформа має забезпечити комунікацію з українською владою щодо дотримання законодавства;
  • платформа має підтвердити свою безпеку для громадян України і насамперед відсутність серед власників російських урядових структур та громадян рф.

Як йдеться у повідомленні комітету, з огляду на потребу уточнити окремі положення законопроєкту «у зв'язку з новими обставинами та громадським запитом» було вирішено напрацювати нову редакцію документа. Для цього буде створено відповідну робочу групу

Законопроєкт має бути зареєстрований у Раді до кінця вересня 2024 року.

Нагадаємо, з інфографіки «Слово і діло» можна дізнатися докладніше про те, що передбачає законопроєкт про регулювання роботи Telegram.

Раніше в Нацраді закликали офіційних осіб та державні організації припинити будь-яку комунікацію через Telegram.

На пресконференції президент Володимир Зеленський відповів, чи вплине затримання Павла Дурова на роботу Telegram в Україні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: