Україна закликала владу Монголії передати путіна до Гаазького суду

Читать на русском
У МЗС України закликали Монголію виконати міжнародний ордер на арешт і передати путіна до суду у Гаазі, коли він приїде до країни.
Путін та президент МонголіїPool/AFP/Getty Images

Україна закликає владу Монголії виконати міжнародний ордер на арешт та передати володимира путіна до Міжнародного кримінального суду у Гаазі, коли він відвідає країну.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ.

Компанія для путіна: кого з лідерів держав переслідували та покарали міжнародні судиКого із лідерів держав переслідували міжнародні суди за воєнні злочини та злочини проти людяності – на інфографіці.

У МЗС висловили сподівання, що Монголія усвідомлює, що путін є воєнним злочинцем. Уряд також нагадав, що Монголія визнає юрисдикцію МКС.

«Викрадення українських дітей є лише одним із численних злочинів, за які путін і решта військово-політичного керівництва рф мають постати перед правосуддям. Ці особи винні в агресивній війні проти Україні, звірствах проти українського народу, вбивствах, зґвалтуваннях, пограбуваннях, обстрілах цивільної інфраструктури та геноциді», – йдеться у заяві.

Нагадаємо, путін збирається відвідати Монголію 3 вересня. Це буде його перша поїздка до країни-члена МКС після видачі ордера на арешт. ЗМІ повідомляють, що Кремлю пообіцяли не заарештовувати путіна.

Раніше Мексика відмовилася заарештувати російського диктатора, якщо він приїде на інавгурацію нового президента.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: