Зустріч глав МЗС ЄС: які країни висловилися за та проти ударів України по рф західною зброєю

Читать на русском
На вчорашній зустрічі глав МЗС Франція, Швеція, Латвія, Нідерланди та Польща підтримали удари України по рф західною зброєю. Словаччина та Угорщина були проти.
Фото: Dmytro Kuleba/X

На зустрічі міністрів закордонних справ ЄС у четвер Франція, Швеція, Латвія, Нідерланди та Польща підтримали удари України по території росії західною зброєю.

Про це повідомляє Politico з посиланням на джерело.

Боррель і Кулеба закликали союзників дозволити удари по військових цілях на території рфДмитро Кулеба та Жозеп Боррель закликали союзників дозволити удари своєю зброєю по військових цілях на території росії.

За словами чиновника, знайомого з деталями зустрічі, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав своїх колег дозволити Україні бити по росії західною зброєю, заявивши, що це не є ескалацією.

Заклик надати Україні свободу дій було підтримано на зустрічі Францією, Швецією, Латвією, Нідерландами та Польщею. При цьому деякі наголосили, що міжнародне право не забороняє країні входити на територію агресора з метою самооборони.

У таборі тих, хто виступив проти, були Словаччина та Угорщина.

Нагадаємо, також учора міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні заявив, що його уряд не дозволяє Україні бити своєю зброєю по військових об'єктах на території росії.

А в Нідерландах підтвердили, що Україні можна використовувати передані винищувачі F-16 на території рф.

Тим часом Україна готується представити адміністрації Джо Байдена список цілей у росії, які можна уразити, якщо США знімуть обмеження щодо застосування далекобійної зброї.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: