Стало відомо, в яких областях є проблеми з укриттями в школах

Читать на русском
Більшість навчальних закладів в Україні мають готові укриття на 90 відсотків, але в деяких регіонах готовність нижча, приблизно 70 відсотків.
фото РБК-Україна

Переважна більшість України забезпечена укриттями у навчальних закладах на приблизно 90%-99%. Але певні проблеми з укриттями є у Сумській, Чернігівській та Одеській областях.

Про це повідомила начальник відділу представництва інтересів держави у сфері охорони дитинства Офісу генпрокурора Дженет Атаєва в ефірі телемарафону 30 серпня.

Скільки укриттів відремонтували в Україні у 2023 роціНа інфографіці – ремонт укриттів у 2023 році. По всій Україні налічується 60,5 тисяч укриттів, минулого року відремонтували 6,3 тисяч об'єктів.

«У вересні 2023 року укриттями було забезпечено 69% навчальних закладів, що забезпечувало навчання 57% учнів. Зараз ситуація значно покращала. Переважна більшість України забезпечена укриттями близько 90%-99%», – сказала Атаєва.

За її словами, дещо гірша ситуація у прифронтових регіонах. Також сьогодні мають низку проблем з укриттями Чернігівська, Сумська та Одеська області, рівень готовності укриттів становить 70%.

Нагадаємо, Кабінет міністрів раніше затвердив три варіанти облаштування наземних укриттів для шкіл. Тож вже до кінця року планується повернути за парти 300 тисяч учнів.

Школам Києва дозволили перейти на очну форму навчання з вересня (за наявності укриттів).

У серпні Кабмін виділив ще близько 5 млрд грн з бюджету на укриття у школах Чернігівської, Херсонської, Харківської, Сумської, Одеської, Миколаївської, Запорізької, Дніпропетровської областей.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: