В МОУ заперечили, що звільнення Олещука пов'язане із катастрофою F-16

Читать на русском
Умєров прокоментував загибель одного з найкращих українських пілотів Олексія Меся під час катастрофи американського винищувача F-16.
Українська правда

Міністр оборони Рустем Умєров заперечив, що звільнення командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука пов'язане із загибеллю одного з українських пілотів під час катастрофи американського винищувача F-16.

Про це керівник оборонного відомства заявляє в інтерв’ю CNN.

В ISW оцінили наслідки втрати Україною першого F-16Втрати серед і так обмеженої кількості F-16 та підготовлених пілотів матимуть великий вплив на експлуатацію винищувачів Україною, вважають у ISW.

Умєров прокоментував загибель одного з найкращих українських пілотів Олексія Меся під час катастрофи американського винищувача F-16.

«Я б, напевно, сказав, що це ротація, це два окремих питання... на даному етапі я б їх не пов'язував», - йдеться у повідомленні.

При цьому, Умеров назвав загибель пілота «прикрою» і сказав, що Україна розслідує те, що сталося.

«Ми аналізуємо те, що сталося... Ми також відкрили цю справу нашим партнерам, щоб вони також аналізували це і розслідували разом з нами», - заявляє голова відомства.

Як відомо, президент Володимир Зеленський у п'ятницю, 30 серпня, звільнив командувача Повітряних сил ЗСУ Миколи Олещука.

Нагадаємо, що один із переданих Україні F-16 зазнав аварії. Пізніше Генштаб ЗСУ підтвердив катастрофу F-16 та загибель пілота винищувача.

Після цього нардепка Мар'яна Безугла звинуватила командування Повітряних сил у замовчуванні трагедії F-16. За її словами, літак нібито було збито українською ППО.

Олещук емоційно відповів на її звинувачення та заявив, що США також розслідують причини падіння літака.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: