США долучились до розслідування причин авіакатастрофи F-16 в Україні – Олещук

Читать на русском
Микола Олещук прокоментував авіакатастрофу винищувача F-16 в Україні. Він також емоційно відповів на звинувачення депутатки Мар'яни Безуглої нібито у замовчуванні трагедії.
t.me/ComAFUA

Командувач Повітряних сил ЗСУ Микола Олещук вперше прокоментував авіакатастрофу американського винищувача F-16 під час масштабної атаки росії 26 серпня. Він емоційно відповів на звинувачення депутатки Мар'яни Безуглої та заявив, що США також розслідують причини падіння літака.

Про це він написав у Telegram у п'ятницю, 30 серпня.

В ISW оцінили наслідки втрати Україною першого F-16Втрати серед і так обмеженої кількості F-16 та підготовлених пілотів матимуть великий вплив на експлуатацію винищувачів Україною, вважають у ISW.

Олещук підтвердив, що в авіакатастрофі загинув один із найкращих українських льотчиків-винищувачів Олексій Месь.

«Безперечно, ми з'ясуємо причини авіаційної катастрофи. Ніхто нічого не приховував і не приховує! Усе вище керівництво одразу отримало доповідь про катастрофу. Отримали попередній звіт та партнери з США, які вже долучилися до розслідування причин», – написав він.

Олещук запевнив, що вже проводиться докладний аналіз, триває розслідування. У причинах катастрофи розбиратимуться ретельно.

Він пояснив, що інформація про такі інциденти не може видаватися миттєво у публічний простір і не може бути деталізована для ЗМІ, оскільки в країні триває війна.

«Але це байдуже для людей, які обрали Мар’яну Безуглу як інструмент для дискредитації вищого військового керівництва. Повісити усіх собак на військо не вийде. Тому я звертаюсь до народної депутатки, яка давно продала своє ім’я, для досягнення цих мерзенних цілей. Мар’яно, прийде час, проситимете вибачення перед усім військом за те, що накоїли, сподіваюсь у суді!», – заявив він.

Висловлюванню Олещука на адресу Безуглої передувала публікація депутатки у мережі Facebook, де вона звинуватила командування Повітряних сил нібито у замовчуванні трагедії F-16.

«Це вже щонайменше третій випадок, коли наш літак із пілотом був збитий власною ППО. Два попередні інциденти, які не стосувалися F-16, офіційно списали на росіян. І про цей випадок також намагалися мовчати та приховати інформацію, поки вона не з’явилася в іноземних джерелах. Це свідчить про відсутність належних висновків та об’єктивного розслідування», – написала Безугла.

На що Олещук відповів їй досить жорстко.

«Ви у черговий раз не лише вилили бруд на мене особисто і на Повітряні Сили, ви дискредитували виробників американської зброї – основного союзника України – США! Ви знову стали основним ньюзмейкером ворожої пропаганди і б’єте всі рекорди на російському телебаченні! Вам аплодує вся росія! Не допомагаєте, то хоча б не заважайте нам воювати!», – підсумував Командувач Повітряними силами ЗСУ.

Нагадаємо, ЗСУ задіяли винищувачі F-16 у відбитті масованої атаки росії в ніч на 26 серпня. Але вчора зі ЗМІ стало відомо, що один із переданих Україні F-16 зазнав авіатрощі. Після цього Генштаб ЗСУ підтвердив втрату F-16 та загибель пілота винищувача.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: