В ISW оцінили наслідки втрати Україною першого F-16

Читать на русском
Втрати серед і так обмеженої кількості F-16 та підготовлених пілотів матимуть великий вплив на експлуатацію винищувачів Україною, вважають у ISW.
Reuters

Будь-які втрати серед і так обмеженої кількості переданих винищувачів F-16 та підготовлених пілотів матимуть великий вплив на їхню експлуатацію Україною, зокрема, як частини ППО чи підтримки повітряно-наземних ударів.

Про це повідомили в Інституті вивчення війни (ISW).

Перші F-16 у небі України: чим обладнані винищувачіУкраїна днями отримала перші винищувачі F-16. Чим оснащені передані літаки – на інфографіці.

Аналітики зазначили, що втрата озброєння та літаків під час бойових дій не є чимось новим. І очікується, що Україна втратить на фронті ще певну частину наданої Заходом військової техніки.

«Однак будь-яка втрата серед і без того обмеженої кількості наданих Україні Заходом F-16 та навчених пілотів вплине на здатність експлуатувати F-16 у найближчій перспективі в рамках її об'єднаної парасольки протиповітряної оборони або в ролі підтримки «повітря-земля», – вважають в ISW.

Нагадаємо, вчора в Генштабі підтвердили, що 26 серпня під час відбиття ракетної атаки росії Україна втратила перший винищувач F-16, пілот також загинув. Зазначається, що літак не було збито – причини аварії з'ясовуються.

ЗМІ писали, що серед версій катастрофи є як помилка пілота, так і дружній вогонь ППО.

Перші F-16 Україна отримала наприкінці липня. Ми писали, чим відрізняються винищувачі, які постачають Бельгія, Данія, Норвегія та Нідерланди.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: