У МЗС Чехії розповіли, чи обмежуватимуть вони використання переданої Україні зброї

Читать на русском
Чехія не накладає обмежень на використання переданої Україні військової техніки. Однак системи озброєнь з великим радіусом дії не постачатимуться за межі країни.
armyinform.com.ua

Чехія не накладає обмежень на використання переданої Україні військової техніки. Однак системи озброєнь з великим радіусом дії не постачатимуться за межі країни.

Про це повідомив міністр закордонних справ Чехії Ян Ліпавський.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

За його словами, Чехія не запроваджує жодних обмежень на використання Україною переданої нею військової техніки. Водночас найскладніші системи озброєнь, які можуть мати великий радіус дії, не постачатимуться за межі країни.

«Чехія не ставить жодних обмежень на системи, які вона постачає, на зброю, боєприпаси, військові матеріали. З іншого боку, давайте будемо чесними, що найскладніші системи озброєнь, які мають великий радіус дії або ставлять постачальників у певні стратегічні дилеми, також не надходять із Чехії», – заявив Ліпавський.

При цьому міністр наголосив, що Україна має право захищатися від агресії рф, заявивши, що «краще, якщо літак із ракетою чи бомбою навіть не злетить, аніж намагатися збити літак чи ракету, яка вже летить до цілі».

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський, коментуючи удар по Харкову 30 серпня, знову закликав партнерів надати Україні дозвіл на далекобійні удари по росії.

Нещодавно стало відомо, що уряд Італії відмовляється дозволяти Україні бити військовими об'єктами на території росії.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: