Прем'єр Чехії розповів, скільки боєприпасів країна передала Україні з початку великої війни

Читать на русском
З початку російського вторгнення в Україну Чехія передала Києву десятки мільйонів боєприпасів різних калібрів, заявив прем'єр країни.
Фото: CTK

З початку російського вторгнення в Україну Чехія передала Києву десятки мільйонів боєприпасів різних калібрів.

Про це заявив прем'єр-міністр країни Петр Фіала, його цитує портал Novinky.

Закупівля снарядів для України: скільки грошей обіцяли виділити союзники на ініціативу ЧехіїБлизько 14 країн обіцяли виділити кошти на ініціативу Чехії щодо закупівлі боєприпасів для України. Докладніше – на інфографіці.

Так, за словами політика, з початку війни Україна отримала два мільйони одиниць снарядів великого калібру та 22 мільйони одиниць боєприпасів середнього калібру.

Фіала також нагадав, що Чехія продовжує постачати ЗСУ снаряди у рамках своєї ініціативи.

«Позиції Чехії не змінилися. У наших інтересах, як і раніше, знаходиться як багатостороння підтримка України, так і стримування агресора. Ми не очікуємо будь-яких істотних змін на полі бою, хоча, звісно, ​​нинішні маневри українських сил на території росії є певною символічною зміною», – додав політик.

Нагадаємо, 16 липня стало відомо, що підрозділи ЗСУ отримали перші артилерійські снаряди, закуплені союзниками за ініціативою Чехії.

Також повідомлялося, що уряд Чехії готується запустити нову ініціативу із закупівлі артилерійських боєприпасів для України. Проєкт отримає назву «Ініціатива-2025» та буде спрямований на постачання ЗСУ снарядів протягом усього 2025 року.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: