У Харкові працівник лісництва шпигував за українськими захисниками

Читать на русском
У Харкові затримали працівника місцевого лісництва, який шпигував за українськими захисниками. Зловмиснику загрожує довічне ув'язнення.
Фото: СБУ

Служба безпеки та ДБР затримали у Харкові ще одного агента воєнної розвідки рф. Працівник місцевого лісництва шпигував за українськими військами, що обороняють обласний центр.

Про це повідомляє Служба безпеки України.

У Харкові затримали російського шпигуна, який готував удари по містуУ Харкові затримали російського шпигуна, який готував нову серію ракетно-бомбових ударів по місту. Основними цілями були секретні місця зберігання важливої документації.

«Для збирання розвідданих фігурант під виглядом робочих об’їздів території державного лісгоспу фіксував локації підрозділів ЗСУ. Задокументовано як під час розвідувальних вилазок він приховано стежив за блокпостами та укріпрайонами українських захисників. Окрім координат військових об’єктів він додатково намагався встановити там орієнтовну кількість особового складу та види озброєнь», – йдеться у повідомленні.

Зазначають, що отримані відомості зловмисник наносив на гугл-карти для підготовки «звіту» російській спецслужбі. Чоловік комунікував з окупантами через свого знайомого, який на початку повномасштабної війни виїхав до росії та пішов на співпрацю з рф.

Діяльність «зв’язкового» координував кадровий співробітник головного управління генштабу збройних сил росії. Для комунікації з агентом використовували анонімний чат у популярному месенджері.

Під час обшуку у чоловіка було вилучено мобільний телефон із доказами його розвідувально-підривної діяльності на користь рф.

Зловмиснику тепер загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, нещодавно контррозвідка Служби безпеки затримала агента ФСБ, який діяв в Одеській області. Ним виявився дистанційно завербований 26-річний мешканець Ізмаїльського району.

Також раніше в Україні було викрито міжрегіональну агентурну мережу російської ФСБ, члени якої наводили ворожі удари по бронетехніці, ППО та енергетичній інфраструктурі.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: