Рф передислокувала ще кілька підрозділів на Курщину – ISW

Читать на русском
Росія, ймовірно, передислокувала резервні підрозділи своїх військ з Покровського напрямку на Курщину.
Getty Image

Росія, ймовірно, передислокувала резервні підрозділи своїх військ з Покровського напрямку на Курщину.

Про це повідомляють аналітики Інституту вивчення війни.

Курська область серед інших регіонів росії: головні цифриЩо відомо про Курську область росії – населення, площа, середня зарплата, економічні показники.

За їхніми даними, російське військове командування могло передислокувати резервні підрозділи, призначені для посилення пріоритетної наступальної операції на Покровському напрямку, для захисту від ЗСУ в Курській області. Аналітики вважають, що це свідчить про те, що оперативний тиск з боку Сил оборони на Курщині впливає на російські операції в кожному секторі на всій території бойових дій.

У повідомленні вони аналізують російські джерела, які пишуть, що щонайменше рота російської 15-ї мотострілецької бригади передислокувалася з напрямку Покровська до Курської області. Про це вказують також деякі українські відкриті джерела. В ISW зафіксували повідомлення про те, що елементи цієї бригади діють на схід від Покровська із середини серпня і до сьогодні. Крім цього, OSINT-організація Evocation.info заявила, що росія також перекинула елементи 1-ї «Слов'янської» мотострілкової бригади з донецького напрямку в Курську область.

Проте ISW не виявив жодних ознак того, що ці передислоковані підрозділи раніше брали участь у бойових діях передової лінії на Торецькому та Покровському напрямках. Ці підрозділи могли були резервними частинами, які російське військове командування мало намір використати для посилення угруповання на цих напрямках.

Аналітики зазначають, що російське військове командування досі уникало передислокації сил, призначених для участі в наступальних операціях на Торецькому або Покровському напрямках, для участі в оборонних операціях в Курській області, і до цього часу в основному перекидало сили з менш пріоритетних напрямків – північної Харківської області, лінії Куп'янськ – Сватове – Кремінна та західної частини Запорізької області.

Також фахівці наголошують, що передислокація обмежених елементів 15-ї та 1-ї мотострілецьких бригад не матиме нагального впливу на ситуацію на полі бою на Покровському або Торецькому напрямках, оскільки це невеликі сили.

Нагадаємо, 30 серпня головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ЗСУ просунулися на Курщині ще на два кілометри.

Президент Зеленський пояснив, чому військово-політичне керівництво зважилося на операцію в Курській області росії замість того, щоб кинути сили армії на Донбас.

А тим часом у рф фіксують сплеск невдоволення диктатором володимиром путіним серед населення через події на Курщині.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: