По Києву били балістичними та крилатими ракетами: деталі ранкової атаки

Читать на русском
По Києву вранці було завдано комбінованого удару. Сили ППО збили понад десяток крилатих ракет і близько десятка балістичних, а також ударний дрон.
Фото: ДСНС

Російські війська вранці 2 вересня завдали чергового ракетного удару по Києву, він був комбінованим – крилатими та балістичними ракетами.

Подробиці розповіли у військовій адміністрації столиці.

Найімовірніше, крилаті ракети (потенційно Х-101) було випущено близько третьої ночі з бортів стратегічних бомбардувальників Ту-95МС із району Саратовської області.

«На Київ ці ракети заходили після складних маневрів, з південного напрямку. Одночасно з підльотом до столиці крилатих ракет, ворог випустив по Києву і передмістю балістичні ракети KN-24/Іскандер-М. До цього всього ще додався один ударний БпЛА. Силами та засобами протиповітряної оборони в повітряному просторі столиці було знищено понад десяток крилатих ракет та близько десятка – балістичних та ударний безпілотник! Неймовірно велика кількість балістичних ракет одночасно», – розповів голова КМВА Сергій Попко.

Внаслідок ракетного удару у місті сталося падіння уламків у Голосіївському, Святошинському, Дніпровському та Шевченківському районах.

Віталій Кличко повідомив, що у Святошинському районі горіли чотири автомобілі, а також двоповерхова нежитлова будівля. Було пошкоджено МАФи біля станції метро «Святошин», а також вікна будівлі станції метрополітену. Станція працює.

У Голосіївському районі пошкоджено корпус котельні. Пожежу було ліквідовано. У Шевченківському районі сталося загоряння на території одного із підприємств.

За словами мера, до медиків за допомогою звернулися двоє дорослих – одного з них госпіталізовано.

У ДСНС показали фото ліквідації наслідків атаки на Київ.

Нагадаємо, окрім Києва, окупанти вранці також вкотре вдарили по Харкову.

А ввечері 1 вересня російські війська завдали ракетного удару по цивільній інфраструктурі міста Суми. Поранення отримали 13 осіб, серед яких 4 дитини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: