ВАКС призначив засідання у справі заволодіння коштами структурі НААН

Читать на русском
Антикорупційний суд отримав обвинувальний акт стосовно чотирьох осіб у заволодінні коштами філії підприємства НААН.
фото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд призначив на 25 вересня засідання у справі стосовно чотирьох осіб про заволодіння понад 28,5 млн грн збитків державного підприємства «Дослідне господарство «Ставидлянське» зі структури Національної академії аграрних наук.

Таке рішення 29 серпня ухвалив ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«Призначити підготовче судове засідання у кримінальному провадженні за обвинуваченням (Олександра Євдокимова – ред.) за ч. 3 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 27 ч. 2 ст. 209 КК України, (Ольги Гончарової – ред.) - за ч. 2 ст. 27 ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 209 КК України, (Людмили Кизилової – ред.) - за ч. 5 ст. 191 КК України та (Олександра Головаченка – ред.) - за ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 209 КК України, у приміщенні ВАКС на 25 вересня 2024 року о 15:00», – йдеться в рішенні.

У справі обвинувачують колишнього заступника директора Наукового інформаційно-аналітичного центру «Торговий дім НААН» Олександра Євдокимова, головного бухгалтера ДГ «Ставидлянське» Ольгу Гончарову, директорку ТОВ «Юніка трейд» Людмилу Кизилову та власника ТОВ «Біо Генезис» Олександра Головаченка.

Як відомо, антикорупційний суд заочно заарештував Євдокимова.

Нагадаємо, НАБУ і САП також підозрюють Євдокимова в організації схеми заволодіння 28,5 млн грн держпідприємства «Дослідне господарство «Ставидлянське». У межах досудового розслідування встановлено, що службовці ДП «ДГ Ставидлянське» у 2021 році уклали договори на постачання пшениці та насіння соняшнику з наперед визначеним товариством, яке забезпечувало реалізацію сільськогосподарської продукції за заниженою вартістю.

У свою чергу заступник директора центру Євдокимов взяв на себе обов'язки пошуку підприємств-покупців сільськогосподарської продукції, які купляли б продукцію вже за ринковими цінами, відкриття відповідних банківських рахунків та подальшого обготівковування отриманих коштів, їх розподілу між співучасниками вчинення злочину. У підсумку реалізація цієї схеми завдала держпідприємству збитків на суму понад 28,5 млн грн.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: