Одна з країн ЄС заборонить покупку нерухомості громадянам рф

Читать на русском
Закон, який планують подати до парламенту, поширюватиметься на громадян країн, батьківщина яких порушила територіальну цілісність, суверенітет і незалежність іншої держави та може загрожувати безпеці Фінляндії.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Фінляндія заборонить громадянам росії купівлю нерухомості у країні. Відповідний законопроект планують подати до парламенту до кінця цього року.

Про це повідомляє агенція Bloomberg, цитуючи заяву міністра оборони країни Антті Гяккінена.

Згідно з його словами, таке рішення «базується на агресивній війні, яку веде росія» проти України. Проте, як зазначив міністр, в документі не буде чітко вказано назву сусідньої країни.

Закон, який планують подати до парламенту, поширюватиметься на громадян країн, батьківщина яких «порушила територіальну цілісність, суверенітет і незалежність іншої держави та може загрожувати безпеці Фінляндії».

Заборона також стосуватиметься юридичних осіб, які «розташовані на території такої держави або які належать або перебувають під впливом громадянина чи організації такої держави», йдеться у заяві.

Як зазначається, занепокоєння щодо національної безпеки серед фінських планувальників, політиків і громадськості також посилилося через придбання власності людьми з росії або країнами пов’язаними з нею.

Пропозиція заборонити росіянам купувати власність у Фінляндії надійшла менше ніж через два місяці після ухвалення закону, який дозволяє повертати мігрантів, яких росія відправляє до східного кордону в рамках гібридної війни Кремля.

Нагадаємо, Фінляндія з 30 листопада закрила останній КПП на кордоні з росією у зв'язку з тим, що рф почала сприяти прибуттю на фінський кордон біженців. У квітні Фінляндія оголосила, що закриває декілька пунктів пропуску через море та озера, які раніше були відкриті для росіян.

Нещодавно Фінляндія вперше визнала, що навчала бійців ЗСУ на своїй території.

Також країна відмовилася від участі у зустрічах під головуванням Угорщини.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: