Рада попередньо підтримала заборону мобілізації обмежено придатних чоловіків до 25 років

Читать на русском
Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт 1379, який передбачає заборону мобілізувати українців віком до 25 років, визнаних обмежено придатними.
congress.gov.ua

Верховна Рада прийняла за основу законопроєкт №1379д, який передбачає заборону мобілізувати українців віком до 25 років, визнаних обмежено придатними.

Про це повідомив народний депутат Ярослав Железняк у Telegram.

Скасування статусу «обмежено придатний»: кому і коли потрібно повторно пройти ВЛКОбмежено придатні до військової служби чоловіки мають пройти повторну ВЛК. Більше – на інфографіці.

Відповідне рішення підтримали 295 парламентарів, ще 35 народних обранців не голосували.

Железняк додав, що можливість ухвалення законопроєкту «в цілому» у ході засідання заблокували представники фракції «Слуга народу».

Варто зазначити, що документ передбачає заборону на проведення мобілізації не лише обмежено придатних українців зазначеної вікової категорії, а й тих, хто не пройшов строкову службу до 25 років.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо, що петиція про зниження мобілізаційного віку для чоловіків із 60 до 50 років набрала необхідні 25 тисяч голосів. Тепер її має розглянути президент Володимир Зеленський.

Також повідомлялося, що Генштаб ЗСУ пропонує спростити механізм залучення громадян на службу з мобілізації та в деяких випадках прибрати з процесу ТЦК.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: