В ОПУ відповіли, чи розширюватимуть мобілізацію через операцію на Курщині

Читать на русском
Поки що потреби у розширенні мобілізації у зв'язку з операцією ЗСУ у Курській області немає, все чітко розраховано.
president.gov.ua

Незважаючи на операцію українських військових у Курській області рф, поки що немає необхідності посилювати мобілізацію в Україні.

Таку думку висловив радник керівника офісу президента Михайло Подоляк в інтерв'ю Новини.LIVE.

Курщина входить у план перемоги України – ЗеленськийВолодимир Зеленський пояснив, чому Україна проводить операцію на Курщині, незважаючи на складну ситуацію на Донбасі.

Подоляк, нагадавши слова президента Володимира Зеленського, наголосив, що нинішній процес мобілізації дозволяє робити на фронті «обережні ротації».

Водночас, за його словами, потреби у розширенні мобілізації у зв'язку з операцією ЗСУ у Курській області немає.

«Чи це вимагає якогось розширення? Не дуже впевнений, що вимагає. Тому що там все чітко прописано, яка кількість людей, можливо, братиме участь в операціях, за рахунок курської операції», – сказав Подоляк.

Радник голови ОПУ додав, що курська операція виконується тими силами, які працюють саме на тому напрямку (Сумський та Харківський). За його словами, перекидання українських військ з Донецького напрямку не було.

Нагадаємо, головком ЗСУ Олександр Сирський заявив, що під контролем України вже 1294 кв. кілометри на Курщині. А за словами президента Володимира Зеленського, Курська область входить до плану перемоги України.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: