Білорусь влаштувала навчання з вибухами неподалік від українського кордону – ЗМІ

Читать на русском
Армія Білорусі проводить навчання у місті Столін, яке знаходиться всього за 12 кілометрів від українського кордону.
Фото: Sergei Fadeichev/dpa/picture alliancе

Армія Білорусі проводить навчання у місті Столін, яке знаходиться всього за 12 кілометрів від українського кордону.

Про це повідомляє моніторинговий проект Беларускі Гаюн.

Два диктатори: як часто з початку вторгнення в Україну контактували путін і ЛукашенкоПутін і Лукашенко з початку повномасштабного вторгнення в Україну провели 12 телефонних розмов, 2 онлайн-засідання та більше двох десятків особистих зустрічей.

За даними журналістів, у Століні було помічено військову техніку, а також підрозділи Сил спеціальних операцій білоруської армії.

Зазначається, що військові відпрацьовують на території міста дії «щодо припинення діяльності незаконних збройних формувань». Місцевих жителів попередили, що в рамках навчань можливі вибухи піротехніки та обмеження руху на вулицях.

«Заняття, що проводяться в Століні, можна вважати ще однією «відповіддю» режиму Лукашенка на військову операцію в Курській області», – вважають журналісти.

Нагадаємо, 18 серпня Олександр Лукашенко заявив, що Білорусь перекинула майже третину своєї армії на кордон з Україною через те, що там нібито перебуває понад 120 тисяч українських військових.

Після цього в Білорусі заявили про розгортання авіації та військ ППО на кордоні. У ЦПД вважають, що Лукашенко, стягуючи війська та зброю до кордону з Україною, намагається допомогти росії у війні.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: